zelf je eigen wiet kweken

Steeds meer redenen voor legalisering wietteelt

Wiethok, foto: Brabants dagblad

Legalisering maakt kweken veiliger

Het NOS journaal van 6 april heeft een nieuw argument gegeven aan de voorstanders van de legalisering van wiet.

Aangezien het illegaal is om grote hoeveelheden wiet te produceren zijn kwekers genoodzaakt om hun waar bijv. op een zolderkamer te kweken. Verwarming en belichting worden vaak zelf geïnstalleerd omdat je moeilijk een elektricien kunt bellen om dit aan te leggen. Zeker omdat ook de elektricien een straf kan krijgen van het OM aangezien hij bij de aanleg van een wietplantage medeplichtig is aan de kweek van wiet.

De oplossing is simpel: legaliseer wiet, zorg dat de elektricien degelijke verwarming & belichting kan aanleggen en verbeter daarmee de brandveiligheid.

Politie en Justitie gaan hoge straffen eisen tegen hennepkwekers die hun omgeving in gevaar brengen. Er ontstaan steeds meer branden doordat de electrische installaties van die kwekerijen vaak niet deugen. Met alle gevolgen van dien voor de buren. En voor verzekeringsmaatschappijen, zoals Interpolis. Dat bedrijf heeft berekend dat het, over het hele land, gaat om zo’n 1000 meldingen van brand en wateroverlast, per jaar. Schade: meer dan 100 miljoen euro.

 

Tags: , , ,

Comments are closed.