zelf je eigen wiet kweken

Wietpas afschaffen

Afgelopen weekend werd het onderzoek door de Universiteit Tilburg over de gevolgen van de wietpas gepubliceerd. Onderzoeker Rutger Jan Hebben zegt vandaag tegen Omroep Brabant dat de wietpas niet werkt in de huidige vorm. De invoering van de pas heeft niet tot minder overlast geleid. Hij pleit voor aanpassing van het wietbeleid en afschaffing van de pas.

Hebben heeft samen met Nicole Maalsté van de Universiteit van Tilburg onderzoek gedaan bij coffeeshops in Zuid-Nederland. Die hebben veel last van de wietpas omdat deze heeft gezorgd voor een flinke daling van het aantal klanten.

Het verplicht lid worden van een coffeeshop schrikt veel mensen af. Hun gegevens moeten dan zeven jaar worden bewaard. Deze kunnen dan dan door belastingdienst worden opgevraagd. De politie in Breda heeft volgens Hebben al ledenlijsten van coffeeshops opgevraagd om te controleren of er nog boetes moeten worden betaald.

Harddrugs

Door de invoering van de pas is de illegale handel in drugs flink toegenomen. In veel Brabantse steden wordt er nu op straat gedeald. Dit heeft volgens Hebben desastreuze gevolgen. “Kopers komen sneller in aanraking met harddrugs. Iets wat in een gecontroleerde omgeving als een coffeeshop minder snel het geval is.”

Tags: ,

NIEUW! Dreamseeds

Rechtstreeks uit het land waar de zon het meeste schijnt in Europa: Dreamseeds. Dreamseeds S.A. is een Zuid Spaanse zadenkwekerij met meer dan 15 jaar ervaring van het kweken van wietzaden in het speciaal. De kwekerij heeft de beschikking over enorme hoeveelheden grond, maar ook kassen zijn de kwekers niet vreemd. Ook in Spanje kan het in de winter flink afkoelen en omdat de kweker zich uitsluitend toelegt op het kweken van autoflowering soorten, moet er in de winter doorgewerkt worden.

Dreamseeds levert al enige jaren aan de Italiaanse- en Portugese markt en vanaf nu is daar dan ook de Nederlandse markt bijgekomen. In het leveringsprogramma zitten de volgende autoflowering en gefeminiseerde wietzaadjes:

Lowrider #2, feminised & autoflowering

Dutch, feminsed & autoflowering

Bubblelicious, feminised & autoflowering

BCN Diesel, feminised & autoflowering

De zaden zijn verkrijgbaar bij ondermeer Wapwinkel

Meer informatie over deze speciale wietzaadjes kan je vinden op www.dreamseeds.es

BCN Diesel Autoflowering

BCN Diesel Autoflowering

Bubblelicious van Dreamseeds

Bubblelicious autoflowering

Dutch Automatic van Dreamseeds

Dutch Automatic Autoflowering

Lowrider #2 dreamseeds

Lowrider 2 autoflowering

 

Tags: , , , , ,

Zaadjes uit de Spaanse zon

Dreamseeds is een Spaans bedrijf wat onder de knallende zon (ja die hebben ze daar zat) in het zuiden van het land wietzaadjes kweekt. Het bedrijf het in de loop der jaren verschillende technieken ontwikkeld en heeft zich uitsluitend toegelegd op de kweek van gefeminiseerde autoflowering soorten. Bij Dreamseeds zijn slechts een aantal soorten verkrijgbaar, die stuk voor stuk onder streng gecontroleerd toezicht worden geproduceerd, verpakt en gedistribueerd.

De wietzaadjes van Dreamseeds zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Wapwinkel. Meer informatie over deze zaden is te lezen op www.dreamseeds.es

Tags: , , , , ,

Eeuwenoude nederwiet in graf

In een graf bij het Gelderse Hattemerbroek is zeer waarschijnlijk cannabis van ruim 4200 jaar oud aangetroffen. Deze eeuwenoude nederwiet is indertijd medicinaal gebruikt wegens de pijnstillende werking.

Een woordvoerder van ProRail stelt dat “het vrijwel zeker om cannabispollen gaat”. Die zouden dan voor het eerst in Nederland in een archeologisch graf zijn gevonden. Het graf werd ontdekt bij de aanleg van de Hanzelijn, de spoorverbinding die de Randstad met het noordoosten van Nederland verbindt.

Dat gebeurde vijf jaar geleden, maar het duurde jaren voor wetenschappelijk was vastgesteld van welke planten de grote hoeveelheden pollen in de kuil waren. Dat bleek behalve cannabis ook moerasspirea te zijn, een plant met een koortsverlagende werking. De archeologen denken om die reden dat de destijds begraven persoon misschien ziek was.

Tags: , , ,

Geen straf voor checkpoint

De eigenaar en medewerkers van de gigantische coffeeshop Checkpoint krijgen geen straf voor hun betrokkenheid bij het runnen van de coffeeshop. In het hoger beroep eiste het Openbaar Ministerie hogere boetes, celstraffen oplopend tot anderhalf jaar en werkstraffen.

De rechtbank is van mening dat het Openbaar Ministerie alle eisen heeft verspeeld. Dit komt omdat de coffeeshop al geringe tijd veel te veel drugs verhandelde met medeweten van de gemeente Terneuzen en het OM. Tegen zowel de grote voorraden als de illegale bevoorrading van drugs werd jarenlang niets gedaan.

De gemeente Terneuzen ging nog een stapje verder. Zo plaatste de gemeente bordjes om de bezoekers richting de coffeeshop te sturen en werden bouwvergunningen voor een vervijfvoudiging van de omvang van de coffeeshop goedgekeurd.

Door al deze zaken werden de eigenaar en de medewerkers van Checkpoint vrijgesteld van strengere straffen. In maart 2010 werden deze straffen, waaronder een celstraf en verschillende boetes, nog wel gegeven. Omdat de betrokkenen al zeer lang in voorarrest gezeten hadden, hoefden ze niet meer naar de gevangenis toe.

Checkpoint werd in 2008 gesloten en had gemiddeld iets minder dan 3000 klanten per dag, voornamelijk vanuit België.

Tags: , , , , ,

Wiet-zaadjes.nl: dealer van Bulldog

Met ingang van vandaag zijn wij officieel dealer van Bulldog seeds. Deze kwaliteitszaden worden geleverd door de wereldberoemde coffeeshop in Amsterdam, kenners bij uitstek. De zaden zijn vanaf nu bij ons verkrijgbaar tegen concurerende prijzen. Kijk snel of jouw favoriete dames er bij staan.

Tags: , ,

Arrestatie Zeeuws wiet onderzoek

Er is een tiende arrestatie verricht in het grootschalige onderzoek naar een Zeeuwse criminele organisatie die zich zou hebben beziggehouden met drugshandel en witwassen. Het is een 39-jarige man uit Vlissingen. In zijn woning heeft de politie een vuurwapen en een paar kilo wiet gevonden. Het Openbaar Ministerie denkt dat de groep crimineel geld heeft geïnvesteerd in bedrijven, onder meer Hoogwerker Service Zeeland in Kapelle.

Bij invallen vorige maand in zeven panden in en rondom Goes nam de politie 35 voertuigen in beslag waaronder hoogwerkers, trekkers en bestelauto’s.

Er is een wietkwekerij ontmanteld waar duizenden stekjes stonden. Daar is ook 20 kilo wiet en 60.000 euro cash in beslag genomen.

De politie viel maandag rond 18.00 uur de woning aan de Marinestraat binnen nadat agenten het pand al geruime tijd hadden geobserveerd.

Tags: , , ,

Maastricht tegen vroege komst wietpas

Een meerderheid van de partijen in de gemeenteraad van Maastricht verzet zich tegen de invoering van de wietpas per 1 januari 2012. Ze roepen minister Opstelten op de pas een jaar later in te voeren. Ook doen ze een oproep aan alle grensgemeenten met coffeeshops om samen op te trekken in het verzet tegen de snelle invoering.

De wietpas kan volgens de gemeenteraad alleen maar worden ingevoerd na goede voorlichting en het stellen van duidelijke randvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld extra politiecapaciteit. In een gezamenlijke verklaring zeggen de fracties dat de minister daarvoor nog niets heeft geregeld.

“De gemeenteraad voelt zich niet serieus genomen en totaal overvallen door de snelle invoering zonder gedegen voorbereiding”, staat er in de verklaring.

De komst van de wietpas leidde in veel gemeenten in Nederland tot verzet. Het zou leiden tot een toename van het aantal drugsrunners en dus een toename van de illegale handel.

Onderscheid mag

De wietpas geldt alleen voor mensen die in Nederland wonen. Zo moeten buitenlandse drugstoeristen worden geweerd. Per coffeeshop mogen maximaal 1000 tot 1500 passen worden uitgegeven.

Afgelopen zomer concludeerde het ministerie van Veiligheid en Justitie dat de invoering van de wietpas door kan gaan. Dat deed het na een uitspraak van de Raad van State. Het maken van een onderscheid tussen Nederlanders en buitenlanders is volgens de raad niet in strijd met Europese regels en de Grondwet.

bron: NOS.nl

1200 verdachten gepakt door Taskforce Wiet

De Taskforce bestrijding georganiseerde (wiet)criminaliteit in Brabant heeft in driekwart jaar ruim 1200 verdachten aangehouden, 800 wietkwekerijen geruimd, zeven ‘vrijplaatsen’ (woonwagenkampen) aangepakt en beslag gelegd op ruim vier miljoen euro crimineel verdiend vermogen. Na schietpartijen in Eindhoven werd vorig jaar december de taskforce in het leven geroepen door minister Ivo Opstelten van Justitie.

In de Taskforce bestrijding georganiseerde criminaliteit werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, de vijf grootste steden in Brabant, het openbaar ministerie, de nationale recherche, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de drie Brabantse politiekorpsen samen.

Justitie schrijft in een persbericht:

‘Het eerste jaar zijn vooral stappen gezet in het verder opbouwen van een goede informatiepositie. Concreet betekent dit dat partners structureel hun informatie over criminele personen of verdachte locaties met elkaar delen. De aanpak is niet naast elkaar maar met elkaar, aldus minister Opstelten. Alle overheidsinstanties moeten gezamenlijk optrekken.’

Tags: , , ,

Wapwinkel opent enorme zaadbank

Wapwinkel heeft met ingang van deze week haar nieuwe zaadbank online gezet. De hoeveelheid verkrijgbare wietzaden was al niet klein bij deze online wietzaadjes verkoper, maar met de komst van de nieuwe zaadbank is de keuze bijna onbeperkt. Bijna alle zaden van Greenhouse zijn inmiddels opgenomen in het assortiment, maar ook zaden van Barney’s farm, Paradise, Royal Queen, Dutch Passion en Dinafem zijn inmiddels opgenomen.

Een woordvoerder van de grootste wapshop van Europa vertelt: ‘behalve de uitbreiding qua merk, worden de komende tijd ook steeds meer autoflowering wietzaadjes opgenomen. Er is bij onze klanten een enorme vraag naar deze gemanipuleerde zaadjes. We denken dat dat komt omdat het seizoen van buitenkweek is afgelopen en veel kwekers in een korte tijd een verse oogst willen zien. Autoflowering wietzaadjes garanderen een korte tijd van zaad tot aan de oogst en worden mede daarom steeds populairder.’

Wapwinkel hoopt de zaadbank binnen enkele dagen compleet te hebben en biedt een enorme hoeveelheid aan keuze, voor zowel de beginnende kweker als de gevorderde.

www.wapwinkel.nl

Tags: , , , ,